До цього світлини майстра пройшли апробацію в європейської публіки - на виставках і конкурсах. Портрети з характерами і кілька пейзажів Віталій Сіпко представив у галереї Купчинського. До речі, мистецтво вінницького фотохудожника можна не тільки подивитися, а й прокоментувати.

Добре забуте старе повертається. В галереї Купчинського експонують світлини, частина з яких зроблені непрофесійною технікою ще 30 років тому. На фото здебільшого портрети. Автор виставки вінничанин Віталій Сіпко — провідний фотохудожник України, вважають колеги по цеху, особливо у створенні портрета.

Саме це фото познайомило Олександра Купчинського з Віталієм Сіпком. На одній з фотовиставок цей портрет найбільше запам’ятався Олександру і той вирішив влаштував зустріч з автором. Днями вінницький фотохудожник особисто відкрив свою виставку у галереї кав’ярні "Сальвадор Далі" і на цілий місяць лишив її для перегляду рівнянам.Тут представлено нові кольорові портрети, і чотири пейзажні фотографії. І хоча у книзі відгуків і були зауваження щодо банальності теми виставки, проте організатори переконані у протилежному.

Захоплення історією та долями українців, Віталій Сіпко переніс у свої роботи. Образи радості, а іноді трагічності та відчаю увіковічнив у цих портретах.