Наявність молочних продуктів в раціоні має позитивний вплив на людей, і може захистити від хвороб серця та інсульту. Вберегти серце від хвороб допоможе регулярное вживання молочних продуктів навіть у невеликій кількості. Про це повідомили вчені з Університету Монаша в Австралії.

Фахівці виявили, що молочні продукти можуть допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту, навіть в тих груп населення, де молочні продукти не є традиційною частиною раціону, повідомляє gogetnews.info.

Вчені вивчили 4000 жителів Тайваню, розглянувши вплив регулярного споживання молочних продуктів на здоров'я і довголіття людей. В панівній китайській культурі харчування, де молочні продукти практично не зустрічаються, їх споживання до семи разів на тиждень підтримує здоров'я серця і знижує смертність від серцево-судинних хвороб, кажуть фахівці.

Згідно з статистикою, рак і серцево-судинні захворювання є основною причиною смерті серед жителів Тайваню. В ході дослідження вчені помітили, що споживання молочних продуктів привело до зниження ризику смертності від серцево-судинних захворювань, але при цьому не мало ніякого зв'язку з ризиком розвитку раку.

Результати показали, що люди, які не вживали молочні продукти, мали більш високий кров'яний тиск і високий індекс маси тіла в порівнянні з людьми, які вживали їх регулярно.

Щоб отримати потрібний ефект, експерти рекомендують вживати п'ять порцій молочних продуктів на тиждень - одна порція відповідає 8 г білка, наприклад, чашці молока або 45 г сиру.