Гарбуз визнаний одним із найдоступніших і найдешевших овочів світу! Що вже говорити про користь для організму. Чому варто ласувати корисним та смачним овочем щодня - читайте у матеріалі.

1. У гарбузі міститься величезна кількість вітамінів: С, РР, В, А, Е, С, РР, а ще К та Т - котрих практично ніде не знайдеш у інших овочах та фруктах. н адодаток яблучна кислота, сахароза, фруктоза, що відмінно замінює солодощі. Якщо хочеться цукерок - налягайте на гарбузики!



pic

2. Гарбуз містить яблучну кислоту, глюкозу, фруктозу, сахарозу, які чудово живлять організм і можуть навіть замінити йому солодощі. Тому якщо захочеться шоколаду, налягай на гарбуз.

3. Гарбуз - низькокалорійний продукт, а тому ті, хто хоче схуднути варто взяти його на озброєння.

4. Хочете відмінний метаболізм - гарбуз вам в тарліку! Регулярне вживання тільки покращить обмінні процеси.

5. Бета каротину більше, аніж в моркві. Ясний та гострий зір дарує той же гарбуз.

6. Гарбузики гальмують процеси старіння, тому варто себе почати "зберігати" від самого дитинства.

7. Насіння цього помаранчевого чуда відмінний засіб від глистів, із котрими на жаль "товаришують" діти. Також насіння врятує від токсикозу та нудоти вагітних та наситить організм калієм.

8. Серцево-судинна система працюватиме, як годинник із вживанням гарбуза. При малокрів'ї, атеросклерозі, гіпертонії - варто вживати цей овоч.



pic

9. Жовчогінна та сечогінна дія - гарбуз активно покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

10. Нервові клітини не відновлюються, тому варто вживати відвари з гарбуза, аби заспокоїти нервову систему та заспокоїти нерви.



pic

Діабетикам варто бути обережними із цим овочем, адже у ньому високий глікемічний індекс. Також не зловживати гарбузом радять людям, що страждають виразкою шлунка і підвищеною кислотністю.

Будьте здорові!