Фен-шуй на нігтях може дозволити жінці досягнути гармонії з навколишнім світом та із собою. Для цього тре6ба знати, які саме кольори та символи використовувати при манікюрі, щоб посилити позитивні потоки у тих сферах, що потребують притягнення удачі.

Енергія має своє коло руху, так права рука її віддає, а ліва - приймає. І значення кожного з пальців також різні. Так, через великий палець йде удача, вказівний - влада, через середній палець йде енергія, що відповідає за любовні справи, активізація каналу, що пролягає через безіменний палець стимулює грошовий успіх і вигідне рішення ділових питань, а мізинець відповідає за душевний спокій, здоров'я та сімейний затишок.



pic

Відтак і колір манікюру по фен-шуй повинен відображати внутрішній світ, характер, який залежить від того, до якої з природних стихій ви належите. Щоб її визначити, варто згадати останню цифру року свого народження. Цифри 0 або 1 відповідають стихії «Метал», якій підходять срібний, білий, золотий і мідні відтінки манікюру. Можливий декор, який символізує метал - монетки, блискітки і стрази, бісер або спеціальна фольга. Цифра 2 або 3 вказують на стихію «Вода», якій притаманний манікюр в блакитному та синьому відтінках, допускається білий і перламутровий, лаки-хамелеони. Підійдуть малюнки такої ж тематики - черепашки, перлини або ж хвилі і абстрактні розводи. Якщо ваша цифра 4 або 5, то ваша стихія - «Дерево». Притаманні всі натуральні кольори - це зелена і коричнева палітра відтінків, можливі чорні, білі кольори, золото. Як прикраси підуть рослинні орнаменти - гілочки, листя, ліани, квіти, метелики або птиці. Цифра 6 або 7 вказують на стихію - «Вогонь», з усіма відтінками червоного - від блідо-рожевого і оранжевого до багряного і кольору червоного вина. Прикрашати нігті можна блискітками, стразами у відповідній гамі, зображенням сонця. При цифрах 8 або 9 ваша стихія - «Земля». Тому найкращим буде манікюр натуральних і пастельних відтінків: тілесні, коричнева гамма і чорний, але в поєднанні з вищепереліченими кольорами. Прикрашають нігті зображенням мінералів, рослинності і тварин, підходять візерунки у вигляді кіл, різнокольорових крапок.



pic

Підбирати поєднання кольорів треба ретельно. Варто визначити колір для тих нігтів, які ви вирішили виділити, а потім підбирати основний колір. При цьому треба враховувати і загальну емоційну характеристику кольору. Наприклад, для притягнення любові, нових знайомств і зв'язків ідеальним кольором буде червоний, тоді як блакитний найкраще сприяє розумовій діяльності.



pic

Для залучення грошей відмінно підійде бірюзовий колір. Для тих, хто прагне розвинути і зміцнити в собі якості лідера, слід віддавати переваги золотому і пурпуровим квітам. А щоб віднайти внутрішню гармонію і розвинути в собі інтуїцію підійдуть сині та фіолетові відтінки. Синій - це колір неба, фіолетовий - дуже важливий колір фен-шуй - колір таємниці. Білий колір є кольором добра і підходить всім.

Якщо ж ідея з різнобарвним манікюром не підходить, то можна виділити один палець. Це посилить сприяння вищих сил в якійсь сфері життя. Головне, щоб ви бачили, що цей пальчик відрізняється від інших, і чому саме ви обрали такий манікюр.