Працівники Варашського відділу поліції встановили особу зловмисника, який у людних місцях відкрито викрадав у перехожих мобільні телефони. Ураховуючи його «досвід» у грабежах, вирішується питання про взяття під варту.

До Варашського відділення поліції минулої суботи звернувся 46-річний житель Волинської області, що напередодні зранку поблизу місцевого ринку, коли він спілкувався по мобільному, невідомий вирвав у нього з рук телефон «Sony Xperia». У результаті проведених розшукових заходів оперативники того ж дня встановили, що вказаний злочин вчинив непрацюючий 31-річний мешканець Вараша, який раніше неодноразово був засуджений за грабежі, а також за спричинення тілесних ушкоджень та вчинені кримінальні правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

У розпочатому досудовому розслідуванні у кримінальному провадженні за фактом грабежу за статтею 186 Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що чоловік вчинив аналогічний злочин у серпні цього року, коли посеред білого дня викрав мобільний телефон «iPhone» у семирічної жительки Вараша на центральній вулиці міста.

Поліцейські затримали зловмисника, який нині перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні грабежів. До суду направлено клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років. Правоохоронці також перевіряють його на причетність до інших злочинів.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області