Маючи за плечима п’ять років судимості, перебуваючи за черговий злочин під цілодобовим домашнім арештом, 19-річний житель селища Степань зумів скоїти чергову крадіжку. Поліцейські викрили та затримали злодія. Вирішується питання про взяття його під варту.

Іще у 14 років юнак почав заплямовувати своє молоде життя криміналом. Тоді за скоєння крадіжки з проникненням відбувся умовним терміном. Та далі зупинитися вже не міг, і знову вчинив крадіжку та незаконно заволодів транспортним засобом. За це суд вирішив позбавити його волі та помістив до Дубенської виховної колонії. У грудні минулоріч, звільнившись із колонії, довго теж не протримався і вже у вересні цього вчинив грабіж, крадіжку з проникненням та наніс односельчанину тілесні ушкодження середньої тяжкості. Молодику слідчі повідомили про підозру та судом було обрано міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

У ніч на тринадцяте листопада, близько другої години, коли пристрій розрядився, хлопець знову пішов шукати «пригод». І протягом тридцяти хвилин проник до місцевого магазину, звідки з трьох відділів викрав колонку, навушники, п’ять флеш карт, одинадцять наручних годинників, парфуми, лосьйон, два ліхтарики, 24 запальнички, спортивний костюм та дорожню сумку, у яку помістив усі речі. І хоча за півгодини молодик підключив заряджатися електронний засіб контролю, вже невдовзі на порозі будинку підсудного стояли працівники карного розшуку та дільничний офіцер поліції.

Під час проведення огляду за місцем проживання правоохоронці виявили крадені речі. Їх було вилучено та повернуто власнику під розписку.

«Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання міста Вараш, — повідомив начальник Сарненського відділу поліції Сергій Смаглюк. — Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Слідчими підготовлено клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, поліцейські встановлюють суму завданого збитку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.