Місяць часу 23-річний мешканець Клесова переховувався від правоохоронців, аби уникнути відповідальності за крадіжку форменого одягу з трьома нагородами учасника АТО. Працівники Сарненського відділу поліції знайшли молодика та повідомили йому про підозру.

Нагадаємо, повідомлення про крадіжку з проникненням у помешкання надійшло до поліції тринадцятого жовтня від 44-річного жителя села Обірки. Чоловік, який проживає у будинку сам, пояснив правоохоронцям, що 12 жовтня о 15 годині він пішов на день народження своєї племінниці у цьому ж селі. Коли за пару годин повернувся, помітив зміщене вікно, але у будинку, начебто все було на місці.

Однак наступного ранку виявив відсутність своєї форми, на якій були прикріплені нагороди: медаль за участь в АТО, медаль «За захист держави», хрест «За мужність». У кишені також були і документи до нагород. Крім того, невідомий також викрав ще один комплект форми та деякі речі з рюкзаком.

Поліцейські Сарненського відділу поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України та розпочали пошуки зловмисника.

Того ж дня працівники карного розшуку оперативно встановили особу чоловіка, який може бути причетним до скоєного злочину. Ним виявився 23-річний мешканець селища Клесів. Рік тому він звільнився із місць позбавлення волі. За місцем проживання він з’являвся рідко, здебільшого ночував у своїх знайомих. У помешканні одного з них оперативники і виявили викрадений рюкзак, а невдовзі у помешканні іншого — формений одяг з нагородами. Тож їх одразу повернули власнику.

Утім, сам зловмисник тривалий час переховувався від поліцейських. Завдяки проведеним розшуковим заходам працівники Сарненського відділу поліції встановили місце знаходження молодика.

«Чоловік зізнався у скоєному, — повідомив начальник Сарненського відділу поліції Сергій Смаглюк. — Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років».

До слова, це вже не перший ганебний випадок, що трапився на території області. 25 вересня до поліції звернулася 44-річна жителька села Курозвани Гощанського району. Жінка повідомила, що з її будинку викрали орден сина «За мужність» ІІІ ступеня, яким його нагородили посмертно. Тоді поліцейські оперативно встановили зловмисницю та повернули нагороду матері.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.