Кімнатні рослини очищають повітря, прикрашають оселю й заповнюють порожні кути та полички. Але ви можете бути шоковані, дізнавшись, що деякі, навіть найпопулярніші, з них можуть бути токсичними. Ось 10 кімнатних квітів, які небезпечні для дітей, кішок і собак, й які треба терміново викинути з дому всім батькам і власникам домашніх улюбленців.

1. Диффенбахія

pic

Це популярне кімнатна рослина любить напівтемряву і хвороби горла. А ще від нього часто набухає язик. Якщо сік цієї рослини потрапить в організм дитини або собаки, то вб'є їх!

2. Нарцис

pic

Ці квіти, можуть викликати проблеми зі шлунком, провокувати нудоту і діарею. Якщо вони стоять на кухні, то все може бути ще гірше: нарциси провокують тремор м'язів, високий кров'яний тиск, почастішання пульсу. Якщо проковтнути їх цибулину, то це може закінчитися смертельним результатом.

3.Гіацинти

pic

Як і нарциси, ці квіти провокують блювоту і пронос. Більше того, вони можуть стати причиною смерті домашніх тварин.

4.Алое Вера

pic

У цієї рослини багато цілющих властивостей. Зокрема, вона допомагає при опіках, порізах і інших травмах шкіри. Однак варто пам'ятати, то алое також дратує ваш кишечник. А тваринам його екстракт взагалі протипоказаний.

5. Спатифіллум

pic

Це взагалі-то справжнісінька лілія, і вона досить популярна в якості кімнатної рослини. Вважається, що вона відмінно очищає повітря, але на неї буває алергія. Причому воно навіть може стати причиною смерті дорослої людини, якщо потрапить всередину. У менш страшних випадках спатифіллум призводить до набряків губ, рота і язика.

6.Ірис

pic

Ця рослина отруйна і для людей, і для тварин. Викликає нудоту, блювоту і різке підвищення температури як при лихоманці. Хоча навряд чи іриси стануть причиною смерті вашого кота, все ж варто проявити обережність.

7. Тещин язик (Сансевієрія)

pic

Досить бридка рослина навіть на вигляд. Вважається, що вона майже не потребує догляду і добре очищає повітря. Але при цьому потрібно пам'ятати, що у дітей вона може стати причиною болю в горі, рясної слинотечі і нудоти. У рідкісних випадках при контакті з ним червоніє шкіра.

9.Гортензія

pic

Якщо з'їсти бутони гортензії (їх люблять коти і собаки), то неминучі біль в животі, діарея, утруднене дихання і млявість. Іноді вони можуть стати причиною коми. Так що, якщо тримаєте вдома домашніх тварин, негайно позбудьтеся від цієї рослини.

8. Англійська плющ

pic

Він схожий на виноградну лозу і часто прикрашає подвір'я будинків. При цьому чудово росте і в закритому приміщенні. Використовується зазвичай в декоративних цілях. Але рослина ця отруйна і для людини, і для домашніх тварин, і для худоби. Симптоми такі: труднощі з диханням, судоми, блювота, а в крайніх випадках параліч і кома.