Повернутися найближчим часом на Батьківщину має тепер можливість колишній студент-іноземець. Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП області у взаємодії з міграційною службою у Рівному 16 листопада виявили 27-річного жителя Лівії, який незаконно перебував у нашій країні.

Іноземець приїхав в Україну в 2013 році і став студентом одного з вищих навчальних закладів. Однак опановував науку недовго — до травня 2014 року. Бажання повертатися на Батьківщину в громадянина Лівії теж не виникало, тож упродовж двох років йому вдавалося нелегально перебувати на території нашої держави, навідуючись до земляків, які навчаються у закладах Одеси та Рівного. Тож його подорожі закінчилися притягненням до адміністративної відповідальності за статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення та рішенням суду про примусове повернення в країну походження.

Загалом за неповних два тижні відпрацювань на території Рівне нської області у взаємодії з міграційною службою виявлено 12 правопорушників міграційного законодавства, які притягнуті до адміністративної відповідальності: за сприяння у нелегальному перебуванні іноземців — п’ятьох громадян України, за порушення правил перебування іноземців в Україні — сімох нелегальних мігрантів, переважно вихідців країн Кавказького регіону, стосовно яких прийнято рішення про примусове повернення.

«Крім того, поліцейські виявили факти використання громадянином Азербайджану паспорта, у якому містились підроблені дата штампи перетину кордону, а громадянином Туреччини — підробленої посвідки на постійне проживання в Україні, — повідомив начальник ВБЗПТЛ ГУНП в Рівне нській області Юрій Леник. — Слідчі проводять досудові розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області