Підлога, яка покрита ламінатом, дуже красиво виглядає вдома і не доставляє сильних незручностей при догляді за ним. Цей матеріал досить невибагливий і стійкий до різного роду пошкоджень. Тому догляд за ламінатом в домашніх умовах буде досить простим.

Поради по догляду

Достатньою надійністю і міцністю володіє тільки покриття з ламінату класу 32 і 33. Це високоякісний матеріал, який можна безбоязно класти в будь-яких приміщеннях: передпокоях, дитячій, на кухні. При належній обробці підлога з ламінату може прослужити до 25 років. Правильно доглядати за ламінатом в квартирі досить просто.

З обережністю пересувайте важкі меблі при перестановці або прибиранні приміщення. Крісла та столики, які мають коліщатка, можуть подряпати покриття, тому оберніть їх м'яким матеріалом, перш ніж рухати по кімнаті.

Будьте обережні з важкими гострими предметами. Якщо ви упустите ніж або подібний предмет вістрям вниз, на поверхні дошки може залишитися скол.

Для очищення ламінату не використовуйте жорсткі щітки і абразивні чистячі засоби. Вони можуть наносити дрібні подряпини, які ведуть до руйнування структури дощок. Їх зносостійкість згодом буде зменшуватися.

Для миття ламинатного покриття застосовуйте м'яку ганчірку, краще з мікрофібри або швабру з м'якою насадкою.

При появі на підлозі з ламінату рідини, варто відразу ж прибрати її, так як він чутливий до зайвої вологи.

Подряпини і відколи рекомендується по можливості швидко замазувати спеціальними пастами. Це надасть прийнятний вигляд покриттю і дозволить уникнути подальшого руйнування дошки.

Здійснюючи догляд за ламінатом, не використовуйте воски та різні поліруючі засоби. Вони можуть залишати масні плями на поверхні.

Миючі засоби

Покриття з ламінату можна мити за допомогою звичайних доступних розчинів для чищення поверхонь. Також нескладно доглядати за ламінатом, щоб він блищав.

Якщо на підлозі є сильні забруднення, зробіть очищающий розчин із застосуванням будь-якого миючого засобу. Це може бути універсальний очищувач для будь-яких поверхонь або звичайне рідке мило.

Щоб підлога з ламінату блищала, зробіть спеціальний засіб. Розведіть в декількох склянках теплої води невелику кількість оцту, додайте 2-3 столові ложки рідини для миття посуду.

Використовуйте спеціальні миючі засоби для поверхонь із ламінату, які продаються в будівельних або господарських магазинах.

Джерело