На Рівненщині польських експертів з Варміно-Мазурського воєводства оцінить потенційні напрямки для співпраці. Також вони спільно з українцями розроблять проекти, реалізація яких здійснюватиметься в Польщі та в Україні за кошти ЄС.

Про це домовилися голова Рівне нської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко з маршалком Варміно-Мазурського воєводства Густавом Мареком Бжезінським під час перебування рівненської делегації в Польщі, повідомила прес-служба Рівне нської ОДА

Голова Рівне нської ОДА розповів, що користуючись коштами Євросоюзу, поляки значно змогли покращити стан своєї інфраструктури, комунальної та екологічної галузей. А тому розраховує, що завдяки їхній допомозі Рівне нщині також вдасться реалізувати низку проектів за європейські гроші.

«Звісно, що переважну більшість ідей польська сторона могла реалізувати ставши членом Євросоюзу, але наразі в Європі діє низка програм для трохсторонньої співпраці. Саме на ці кошти ми й розраховуємо. Свого часу для Польщі партнером в таких проектах був діючий член Євросоюзу – Німеччина. Тож сподіваюся, що для нас таким партнером стане Польща», - розповів Олексій Муляренко.

Тому для того, аби об’єктивно оцінити перспективи реалізації трьохсторонніх проектів за участі Євросоюзу, Польщі та України на Рівне нщину приїде експертна група з Варміно-Мазурського воєводства. Вони й мають відібрати напрямки реалізації проектів та надати практичну допомогу в їх підготовці.

«Незважаючи на те, що угода про співпрацю між Рівне нщиною та Варміно-Мазурським воєводством підписана і діє достатньо давно, останнім часом співпраця дещо призупинилася. Тому ми з маршалком домовилися, що буде створена спеціальна комісія із польської сторони, яка приїде на Рівне нщину для розробки стратегії співпраці у різних сферах, де ми можемо як перейняти польський досвід, так і реалізувати проекти за кошти Євросоюзу», - наголосив Олексій Муляренко.

Голова ОДА підкреслив, дуже важливо, що й поляки так само як і ми зацікавлені у спільній реалізації проектів