Освітити пішохідні переходи просять у Рівному. Наразі триває збір підписів ((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/108)(на сайті міськради)) за петицію щодо цього.

Автором петиції є рівнянин Володимир Ляшук. Так, у ній зазначається наступне:

“Наразі в місті є чимало пішохідних переходів, які є або зовсім не освітленими, або ж освітленими не належним чином.

Облаштування належного освітлення цих пішохідних переходів у темну пору доби дасть можливість водіям транспортних засобів вчасно помітити пішохода, який переходить дорогу або готується до цього. Це в свою чергу підвищить безпеку дорожнього руху у темну пору доби.

Зважаючи на наближення зими, коли погодні умови додатково ускладнять можливість маневрування та зупинки транспортних засобів, вважаю, що належне освітлення пішохідних переходів є необхідністю. ”

За два тижні таку пропозицію підтримали 47 рівнян. Для того ж, щоб її розглянули потрібна підтримка щонайменше 300 мешканців. Триватиме збір підписів до 17 грудня.

Нагадаємо, питання освітлення пішохідних переходів у місті піднімається вже не вперше. Поки що чиновники лише обіцяють, що освітлення таки буде... колись. Також проект щодо освітлення двох нерегульованих пішохідних переходів за допомогою сонячних батарей подавався на конкурс фінансування за громадським бюджетом. Щоправда, координаційний комітет його не допустив до голосування.

А тим часом пішоходи продовжують опинятися під колесами авто “на зебрі”. Водії ж нарікають, що їх просто не видно в темну пору доби.