Так вважають у рівненському центрі зайнятості. В області можна знайти і її і зарплату без затримок. Центр зайнятості пропонує дотаційні робочі місця. Які вигідні для безробітних і для самих роботодавців. Адже на новому робочому місці людина працюватиме щонайменше два роки, перший з яких оплачуватиме держава.

"Рівне електроавтотранс" - одне з найбільших комунальних підприємств обласного центру. Тут понад півтисячі працівників. Серед них 33 водії, заробітну плату яких відшкодовує держава. Вони працевлаштовані на так звані дотаційні робочі місця. Вже від початку 2010 року на дотаційні місця на підприємстві влаштували 13 осіб. Його директор зазначає, якби не скористався такою схемою, то був би поганим економістом.

Водіїв-дотаційників мало хвилює із чиєї кишені виплачують заробітну плату. Головне - щоб вчасно. За кермом тролейбуса Сергій уже рік. До цього без запису у трудову підробляв будівельником, вантажником. Нині робочим місцем хлопець задоволений.

За дотаційною схемою працевлаштування Міський центр зайнятості співпрацює із чотирма сотнями підприємств різної форми власності, - зауважує його директор. "Рівне електроавтортанс" - не єдине комунальної власності серед них. Й хоча на заробітній платі роботодавці можуть добряче зекономити, працевлаштовувати на дотаційні місця не поспішають. Адже мають виконати ряд умов: відсутність заборгованості, вчасно виплачувати заробітну плату робітнику, яку пізніше відшкодує держава, а ще підприємство має сплачувати внески до фонду страхування на випадок безробіття не менше трьох місяців.