З 2017 року зі скаргою на дії контролюючих органів підприємці можуть звертатися в сектор Державної регуляторної служби України у Рівненській області.

ВРУ прийняла законопроекти, направлені на суттєве підвищення ефективності системи державного контролю, зменшення зловживань посадових осіб органів державного нагляду та підвищення захищеності бізнесу.

«У результаті змін до законодавства, усунено дублювання функцій у сфері державного контролю. Ці повноваження закріплено за Державною регуляторною службою України. Тобто із скаргами на дії органів державного контролю підприємці зможуть звертатись до ДРС, у якої будуть повноваження щодо перевірки цих органів», - повідомив завідувач служби Віталій Самсон під час спільної наради департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської ОДА та сектору Державної регуляторної служби України у Рівне нській області.

Віталій Самсон зауважив, що перевірки у 2017 році будуть проводитись на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб'єктом господарювання її законних прав тільки після погодження з ДРС. У свою чергу керівництвом Департаменту економічного розвитку і торгівлі було висунуто пропозицію щодо організації і проведення у Рівному навчальних семінарів для посадовців Рівне нщини стосовно підготовки аналізу регуляторного впливу органами влади, зокрема розроблення М-тесту малого підприємництва.

Про це повідомила прес-служба Рівне нської ОДА.