Міністерство юстиції призначило виконувачем обов'язків директора департаменту з питань люстрації 23-річну помічницю Козаченко, Анну Калинчук замість Тетяни Козаченко.

"Якихось пару тижнів тому я ще "виносив їй мозок" юридичними проблемами Зорянської сільської ради, а вже сьогодні вона стає в.о. директора департаменту з питань люстрації, і ті фото, які я робив їхній групі на випускний в Острозькій академії, розтиражовують десятки ЗМІ України. Тримайся, Аня! Сил тобі і натхнення! Ми всі віримо в тебе!" - написав на своїй сторінці у ФБ Сергій Делідон.

"Трудовий колектив департаменту зібрався і запропонував кандидатуру в. о. директора Ані (Калинчук). Я підтримав цю кандидатуру", – сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Петренко підкреслив, що відставка Козаченко була плановою, оскільки вона не мала наміру перебувати на державній службі понад 2 роки.

За словами міністра, в найближчі 2-3 тижні відбудеться оновлення складу Громадського люстраційного комітету. Після завершення формування нового складу комітету буде оголошено відкритий конкурс на главу люстраційного департаменту Мін'юсту, повідомляє УКраїнська правда.

pic

РНа своїй сторінці у ФБ Анна Калинчук написала: "Так, я молодий юрист, у мене вища освіта одного з провідних ВНЗ цієї країни і я 2 роки пропрацювала з Тетяною Козаченко над інститутом люстрації в Україні, я знаю про неї все (без перебільшень). І на останок - ключова теза виконання мною обовязків директора департаменту, як і оголосив Міністр юстиції, - до проведення конкурсу на відповідну посаду".

Анні 23 роки. Вона народилася в Бориславі Львівської області. Закінчила Національний університет "Острозька академія", працювала в адвокатському об'єднанні "Юридична компанія" Капітал ". Раніше обіймала посаду помічниці Козаченко.