З наступного року, найімовірніше, тарифи на вантажні та пасажирські перевезення зростуть на 25% та 35%. Таку індексацію вже закладено в проект фінансового плану акціонерного товариства на 2017 рік та схвалено Міністерством інфраструктури України.

Поки що очікують на погодження від Мінфіну та Мінекономрозвитку, повідомляє у коментарі для «УНІАН» Олександр Федоренко, директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України.

Підвищення цін є вимушеним заходом через зростання вартості продукції, потрібної для функціонування залізничної галузі. Також чиновник відзначив, що основний фонд організації зношений приблизно на 90%. Тому через потребу вдосконалення безпеки руху та й самого рухомого складу тарифи будуть більшими, ніж зазвичай.

Зазначимо, «Укрзалізниця» неодноразово підвищувала тарифи протягом останніх двох років. Так, 30 квітня поточного року вантажні перевезення стали коштувати на 15% дорожче. У 2015 – на 30%, а в 2014 – на 12,5%. У зв’язку з цим основні промислові підприємства зверталися до уряду з пропозицію введення мораторію на підвищення тарифів «Укрзалізниці» у 2016 році.

Про це повідомляє Міст.