Снаряд який виявили у Рівному на вулиці Пушкіна було знешкоджено у встановленому порядку.

Вчора, 24 листопада, о 11:00 співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Рівне нській області знешкодили артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої Світової війни.

Даний боєприпас було виявлено 23 листопада в місті Рівне на вулиці Пушкіна, 3. Побачивши підозрілий предмет, громадяни викликали на місце правоохоронців та рятувальників. Сапери Служби порятунку «101» обстежили територію навколо місця знахідки, проте інших вибухонебезпечних предметів не виявили.

Артилерійський снаряд було вивезено спецавтомобілем у визначене місце та знешкоджено у встановленому порядку.

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.