Вісім місяців протримався "біля" керма один із заступників голови Здолбунівської райдержадміністрації. Та вже встиг написати заяву на звільнення.

Про те, що один із заступників голови Здолбунівської райдержадміністрації - Микола Орлов - написав заяву на звільнення, повідомив сайт Zdolbuniv.com. Зокрема, зазначають, що таке рішення заступник голови прийняв після прокурорської перевірки щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства, що виявила ознаки конфлікту інтересів. Мовляв, не можна водночас і чиновником бути, і громадську діяльність провадити, керуючи ГО "ЗЕОН".

Сам же Микола Орлов повідомив rivne1.tv, що досі залишається працювати на посаді, хоча заяву й насправді написав. Щоправда причини назвав інші:

- Я людина прагматична і дієва, чим міг, тим допоміг адміністрації, але я за прозору кадрову політику в державі, проти політики обіцянок і подвійних стандартів. Маючи під носом бурштинову ганьбу, вирізаний ліс, тендерні лихоманки та інші проблемні питання і водночас свої зусилля спрямовувати на пошук "неугодних" через надто принципову громадянську позицію та активність - то день 28 червня ще довго не буде святом в цій країні. Не хочу, щоб навіть тінь сумніву була у когось щодо мого тримання за крісло. Мої принципи вільної людини для мене важливіші. Жодних зауважень до моєї роботи зі сторони керівника РДА не має, жодних підстав, які б мене змушували це зробити, - теж. Тому це виключно добровільна позиція в т.ч в європейських справжній традиціях честі мундиру, - зазначив він.

Попри це, за словами поки заступника голови Здолбунівської РДА, сам голова адміністрації (нагадаємо, Сергій Кондрачук - один з наймолодших голів райдержадміністрації, які прийшли на посаду після Революції гідності) таке рішення зрозумів і прийняв.

А от чим саме займеться після звільнення Микола Орлов ще не вирішив.