В Рівненському навчально-виховному комплексі Колегіум відбулась зустріч офіцерів групи відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Захід» зі школярами старших класів. Військові розповіли дітям про Збройні Сили України, подвиги бійців АТО з Рівненщини, умови в яких їм доводиться захищати територіальну цілісність та недоторканість Вітчизни.

Зокрема, продемонстрували жовто-блакитний стяг під яким в Станиці Луганській військовослужбовці захищають Україну. Школярі цікавилися життям своїх однолітків на лінії розмежування сторін, відносини бійців з місцевим населенням, забезпечення роботи представників організацій ОБСЄ та Червоного Хреста в районі збройного протистояння.

- Наразі між Україною і Росією триває справжня війна. Ми забуваємо, що в той час коли тут мирно живуть люди, на сході нашої Держави гинуть люди, - звернувся під час заходу до своїх вихованців директор Рівне нського навчально-виховного комплексу «Колегіум» Петро Куделя.

- Кожен з нас повинен докласти зусиль заради перемоги над ворогом. Підтримка військовослужбовців Збройних Сил України – це неодноразова акція, саме тому ми вкотре раді зустрічі з учасниками АТО та передаємо їм обереги малюнки та листи зроблені власноруч дитячими руками.

Начальник відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування «Захід» полковник Олександр Савенко подякував присутнім за підтримку та зазначив, що ця школа стала першою куди прийшли військові, адже тут навчаються близько 50 дітей учасників АТО. Спільно з управлінням освіти Рівне нського міськвиконкому сьогодні розпочато комплекс заходів військово-патріотичного виховання молоді, зокрема проведення уроків Мужності в багатьох місцевих школах. Такі заходи сприятимуть розумінню учнями переваг професії захисника Батьківщини та підвищенню авторитету Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України в Рівне нській області.