"Нас звинувачували в продажності і всіх смертних гріхах, опосередковано намагались і погрожувати".

ДОВІДКА: Юрій Дюг народився 29 квітня 1986 року в с. Браїлівка Новоушицького району Хмельницької області. Сімейний стан – одружений. Виховує доньку.

Освіта: 1992 – 2003 рр. – Браїлівська ЗОШ; 2001 – 2003 – Новоушицький технікум механізації сільського господарства. Спеціальність: механіка. 2003 – 2007 – ПВНЗ „МЕГУ ім. акад. С. Дем’янчука". Спеціальність: журналістика – кваліфікація «бакалавр». 2007 – 2009 – ПВНЗ „МЕГУ ім. акад. С. Дем’янчука". Спеціальність: журналістика – кваліфікація «магістр».

Трудовий стаж: 2004 – дописувач у газетах «Рівне -час» («Нова Волинь»), «Рівне Вечірнє», «Рівне Експрес», «Вільне слово». 2005 - 2006 – кореспондент відділу інформації газети "7 днів". 2005-2007 – дизайнер-верстальник студентської газети «МЕГУ ім. акад. С. Демянчука» «Сьомий поверх». 2006 -2007 – відповідальний секретар та дизайнер-верстальник. З березня 2007 року - автор та ведучий молодіжної програми «Територія молоді» на радіо «Край» 68,2 FM. З липня 2007 по липень 2008 – кореспондент обласної газети «Рівне нська газета». З квітня 2008 року по липень 2008– контент-менеджер порталу www.ogo.ua. З липня 2008 року по грудень 2009 – редактор порталу www.ogo.ua. З грудня 2008 року по грудень 2009 – редактор сайту телеканалу «Рівне 1» www.rivne1.tv та сайтів ogo.rv.ua, gazeta.rv.ua, кореспондент служби новин «Рівне 1». З грудня 2009 року – лютий 2013 року – оглядач газети «ОГО». З березня 2013 року по червень 2016 року - журналіст сайту чесних новин «ВСЕ». З липня 2015 року - виконавчий директор ГО “Антикорупційний моніторинг”.

Громадська діяльність: З липня 2006 року член «Незалежної медіа профспілки». З жовтня 2006 року - голова молодіжної організації «Територія Молоді». Молодіжна громадська організація „Територія молоді» існує з жовтня 2006 року. Член ГО «Фундація регіональних ініціатив». Координатор групи волонтерів «Допомога армії – Рівне », яка зібрала для потреб військових більше 3 мільйонів гривень та допомогли більше 4 тисячам військовослужбовців ЗСУ. Волонтер ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» у Рівному. Виконавчий директор ГО “Антикорупційний моніторинг”.

*********************************

Ви зайнялися антикорупційною діяльністю. Яка мета і цілі? Не зайнявся, а займаюсь по суті вже більше 10 років. Раніше робив це у якості журналіста, тепер перейшли на серйозніший рівень. ГО «Антикорупційний моніторинг» займається дослідженням місцевих бюджетів, викриває земельні махінації, досліджує діяльність правоохоронних органів. Також ми впроваджуємо електронні послуги та електронне урядування на Рівне нщині . Проводимо серії навчальних тренінгів для активістів, громадських лідерів та депутатів.

Що було досягнуто? Що було не досягнуто і чому? Працюємо. За всі напрацювання розповідати довго вони відображені в ілюстрованому річному звіті команди: http://www.slideshare.net/ssuser2035c1/2015-61869955. Цьогоріч працюємо ще продуктивніше. Серії проведених тренінгів, два десятки заяв про виявлені порушення, 4 кримінальних проваджень відкриті за ними, штрафи для посадовців, впроваджені електронні послуги в Рівне нській ОДА. Втім довго розповідати про це – втомлювати читача. Головний показник - чи знають про нас в області, чи зважають чиновники на наші рекомендації. І оцінку цьому має дати сам читач.

Чи ставили Вам палки в колеса під час реалізації проектів? Якщо так - хто саме? І чому? Намагались ставити. Але нас не зупинити. Зазвичай це були герої наших викривальних розслідувань. Депутати, чиновники, керівники комунальних підприємств. Не давали інформацію, погрожували судом. Навіть пробували судитися. Але найбільша «заруба» була з місцевим СБУ, коли ми досліджували прозорість користування ними земельних ділянок. Ми добились відкриття 3 кримінальних проваджень проти посадових осіб СБУ, а апарат Верховної ради оштрафував начальника СБУ за ненадання інформації. Звичайно що нас звинувачували в продажності і всіх смертних гріхах, опосередковано намагались і погрожувати. Правда виключно натяками і через знайомих.

На що готові заради досягнення цілей? На все, що не забороняє закон.

Як би Вам дали 1 000 000 гривень - на щоб ви їх витратили? На школу для обдарованих українських дітей. Інноваційну і суперсучасну. Але мільйона для цього мало.

Що може змусити Вас відмовитися від активної громадської діяльності? Втома і зневіра.

Яке місто у світі, на Вашу думку, є ідеальним? Те місто, яке ми збудуємо самі. Я багато фільмів і книг фантастичних вивчав)