29 листопада за вказівкою начальника ГУ ДСНС у Рівненській області генерал-майора служби цивільного захисту Сергія Крука в підрозділах Служби порятунку, що дислокуються в обласному центрі та містах Сарни і Дубно, було проведено раптове тренування оперативного розгортання мобільних пунктів обігріву населення.

Впродовж 30 хвилин рятувальники, встановивши у спеціально визначених місцях намети з електростанціями, обігрівачами та іншим необхідним майном і обладнанням, вже були готові надавати допомогу населенню, що потерпає від сильних морозів.



pic

До речі, окрім наметів, для обігріву громадян співробітники Служби порятунку Рівне нщини обладнали автотранспорт високої прохідності, який будь-якої миті може виїхати у важкодоступні місця та надати допомогу громадянам. «При різкому погіршенню погодних умов та низькій температурі ми готові одразу розмістити пункти обігріву для надання допомоги населенню.



pic

Намети та автомобілі ДСНС з теплогенераторами, гарячим чаєм та продуктами харчування будуть розташовані в місцях масового перебування людей та працюватимуть цілодобово», - відмітив начальник Головного управління ДСНС області Сергій Крук. Встановлення таких пунктів показали гарний результат в минулому. Лише торік, рівненські рятувальники спільно з органами місцевої влади та соціальними службами під час складних погодних умов та сильних морозів надали допомогу понад 1500 громадянам, в тому числі майже 300 дітям.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.