П'ятнадцять молодих художників з Львівщини, Черкащини, Полтавщини, Тернопільщини, Буковини, Закарпаття, Рівненщини та Дніпра презентували свої роботи в Рівненській ОДА.

Усі вони учасники Всеукраїнського пленеру «Державний вектор – національне й модерне», який став продовженням форуму «Українське державництво в образотворчому мистецтві на прикладі Ніла Хасевича». «Протягом декількох днів художники писали картини на національно-патріотичну тематику і тепер презентують їх на розсуд глядача. Згідно з правилами пленеру, частина мистецьких творів залишиться у музеях Рівне нщини», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.



pic



pic

За словами посадовця, обласне управління у справах молоді і спорту, яке виступило організатором форуму, і надалі буде впроваджувати подібні заходи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.



pic



pic



pic

«Цей захід - розкішний ужинок того, що було заплановано активом області і міністерством молоді і спорту. Кожен зможе відчути, що таке зшивання України, сходу і заходу, минулого й майбутнього. Надзвичайно приємно було відчути молоді енергії, адже тут працювали митці від 18-річної мешканки Дніпра до зрілого графіка зі Львову. Навіть є переселенець з Полтавщини, який працював викладачем Луганського університету», - розповів учасник форуму, директор Державної агенції промоції української культури Сергій Архипчук.



pic



pic

Про це повідомляє Рівне нська ОДА.