Про реформування спортивної галузі Рівненщини йшлося під час колегії управління у справах молоді і спорту ОДА.

Участь у засіданні взяли заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, районі керівники, а також спортсмени, тренери, представники громадських організацій.

Про ситуацію щодо дитячо-юнацьких спортивних шкіл доповів начальник управління молоді і спорту ОДА Віталій Ліпський. «На Рівне нщині оптимізували мережу ДЮСШ. Школи зараз повністю передані на місцеві бюджети. При цьому декілька спортивних закладів об’єднали. Відбулося це за рахунок шкіл, які утримувались з Фонду соцстраху», - розповів Віталій Ліпський.



pic

Після об’єднання, із 49 закладів залишилося 40. Це дозволило заощадити кошти за рахунок скорочення ставок директорів і бухгалтерів. Зміни жодним чином не торкнулися дітей – вони й далі займаються зі своїми тренерами. Усі викладачі забезпечені роботою, запевнив керівник галузевого управління. В школах при РДА та містах питань у фінансовому плані не виникає.

Аналогічна оптимізація мережі ДЮСШ відбувається у всіх регіонах України. Разом з тим, начальник управління переконаний, що в деяких спортивних школах варто покращити навчальний процес. Зокрема, це стосується Демидівського, Гощанського, Зарічненського та Радивилівського районів. Вихованці ДЮСШ мають брати участь в обласних змаганнях – таким чином вони доводять результат роботи тренерів і доцільності функціонування шкіл.

Під час засідання, зокрема, акцентували увагу і на подальші зміни, які відбуватимуться в галузі в процесі реформ.

«Всі зміни щодо фінансування, пов’язані з децентралізацією. Точку неповернення пройшли і процес формування громад відбуватиметься досить активно. Дивлячись на перспективу фінансування і передачу повноважень, позашкільна освіта та функціонування спортивних шкіл буде передаватись на громади», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.



pic

За словами заступника голови облдержадміністрації, при передачі повноважень в ОТГ необхідно максимально зберегти напрацювання, людей, обладнання та інфраструктуру.

Про це повідомила Рівне нська ОДА.