"Нас не влаштовує те, що правоохоронці беруть хабарі"

ДОВІДКА: Сергій Зейналов народився в місті Києві, певний період часу прожив в Криму. Навчався в Києві в Національному Авіаційному Університеті до другого курсу. З третього курсу довелося припинити навчання за сімейними обставинам. Пізніше одружився та переїхав у Рівне . І до сьогоднішнього дня живе і працює у Рівному.

************************************

Чому в своїй громадській діяльності Ви обрали напрямок дорожнього контролю? Київ, Крим, Рівне .... Я дуже багато подорожував Україною і постійно ставав свідком корупції з боку державної автомобільної інспекції. В певний період часу мене це перестало влаштовувати і я вирішив, що потрібно з цим боротися і долучився до організації "Дорожній контроль".

Яка мета і цілі? Що було досягнуто? Мету ставили дуже просту, що рано чи пізно водій як громадянин України має перестати бути рабом в очах правоохоронців. Правоохоронець в першу чергу повинен охороняти своїх громадян, а не бути для них тираном. Стосовно того, що було досягнуто, я думаю, що Майдан в цей напрямок все-таки вніс зміни до законопроектів стосовно правил дорожнього руху. Ці зміни є і вони очевидні. А те, що озвучує Аваков стосовно презумпції право поліцейського, то вони якраз хочуть до нового повернути старе - права даївців, проти яких "Дорожній контроль" боровся досить довгий час.

Чи ставили Вам палки в колеса під час реалізації проектів? Якщо так - хто саме? І чому? Якщо підпал авто, різані колеса на авто, прямі і непрямі особисті погрози, як мені так і моїм близьким, можна вважати палками в колеса, то так, вони були. Хто саме? Насправді охочих було багато, така вже в мене діяльність.

На що готові заради досягнення цілей? Не знаю я, де та планка, але я думаю, потенціал ще до кінця не розкритий. Ми ще покажемо, на що ми дійсно здатні.

Як би Вам дали 1 000 000 гривень - на що б Ви їх витратили? Цікаве питання... Ми дуже боремося, щоб організувати правильний рух з боку громадської організації, але нам не вистачає якраз ресурсів: певне обладнання, утримання транспортних засобів, камери. Ми декілька разів на тиждень проводимо нічне патрулювання, і авто заправляємо за власні кошти. Нам ніхто не вірить, що нас не фінансують. Тому дана сума покращила б в рази нашу діяльність...

Що може змусити Вас відмовитися від активної громадської діяльності? Я думаю, що причиною може стати тільки здоров'я. В моїй діяльності рідні мене підтримують, хоч і розумію, що справа досить ризикована. Всі, хто є в нашій організації, розуміють, що це небезпечно, але ніякими залякуваннями нас не візьмеш.

Яке місто у світі на Вашу думку, є ідеальним? Я міста і країни розцінюю в плані утримання тих, як захищають мої права як водія, або взагалі як громадянина України. Я думаю, що в країні, де правоохоронці отримують хорошу заробітню платню, за яку вони можуть утримати свою родину, вони виконують перед державною свої обов'язки як мінімум непогано. Для прикладу, країни - це Німеччина. Не дуже зручно порівнювати дану країну з нашою, але там у правоохоронців заробітня платня така, що в нього рука не підніметься взяти хабаря. Він на це не піде, бо країна про нього потурбувалася.