Рокитнівський районний суд підтримав позицію прокуратури та, розглянувши обвинувальний акт стосовно 56-річного жителя Рокитнівського району, визнав останнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у приміщення).

Державне обвинувачення підтримували працівники Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури.

У ході досудового та судового слідства підсудний своєї провини не визнав. Проте на підтвердження винуватості останнього сторона державного обвинувачення надала суду та обґрунтувала беззаперечні докази.

Так доведено, що у червні 2016 року шляхом пошкодження віконної рами чоловік проник до приміщення церкви у с.Вежиця Рокитнівського району та із скриньки для пожертв викрав грошові кошти на загальну суму близько 1500 гривень. - Вироком Рокитнівського районного суду від 28.11.2016 з урахуванням обставин, що обвинувачений раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, останнього засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки і 3 місяці, - повідомив державний обвинувач, виконувач обов’язків Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Юрій Крупенко.

Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області.