Меню на Новий рік 2017 пропонуємо доповнити нарядним бісквітним тортом з шоколадним масляним кремом під назвою "Ялинковий ліс". Новорічний рецепт такого тортика не дуже складний, а зовнішній вигляд цього десерту просто казковий - порційні шматочки у вигляді ялинок матимуть надзвичайно нарядний вигляд на святковому новорічному столі 2017 і припадуть до смаку всім гостям.

Торт на Новий рік 2017 "Ялинковий ліс" - інгредієнти:

для тіста: 150 г борошна, 5 яєць, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, щіпка солі,

для крему: 1 яйце, 200 г вершкового масла, 100 мл молока, 150 г цукру, 1 ст. ложка какао,

для просочення: 4 ст. ложки цукру, 6 ст. ложок води, 2 ст. ложки коньяку,

для прикраси: 30 г вершкового масла, 30 г вершків, 1 склянка цукрової пудри, 10 г ванільного цукру, зелений харчовий барвник, різнокольорова кондитерська глазур, 100 г шоколаду.

Приготування:

Спочатку приготуй бісквіт. Відокрем білки від жовтків і збий білки з сіллю в круту піну. Продовжуючи збивати, поступово всип у білки половину цукру. Жовтки розітри з рештою цукру і поступово введи в білки. Потім також поступово додай в яйця просіяне борошно, ванільний цукор і збивай тісто на мінімальній швидкості міксера до зникнення грудочок.

Вилий тісто в змащену вершковим маслом і застелену пергаментом форму для випікання і відправляй у розігріту до 200°С духовку. Випікай бісквіт 40-45 хвилин, не відкриваючи духовку. Перевірити готовність можна дерев'яною паличкою - вона має бути суха. Щоб бісквіт не спав, залиш його до охолодження в духовці.

Для крему яйце розітри з цукром, додай молоко, какао і перемішай. Отриману суміш постав на вогонь і, помішуючи, доведи до кипіння, а потім остуди. М'яке вершкове масло збий, і постійно помішуючи, додай у нього шоколадну масу.

Сироп для просочення готується наступним чином: воду і цукор змішай, доведи до кипіння, зніми піну і остуди. Потім додай коньяк і перемішай.

Готуємо глазур для торта.

На середньому вогні нагрій вершки і вершкове масло, поки воно не розтопиться. Помішуючи, додай цукрову пудру і ванільний цукор. Зніми з вогню, додай харчовий барвник і збий міксером до однорідної консистенції глазурі.

Остиглий бісквіт розріж уздовж на дві частини. Просочи обидві частини бісквіта сиропом з коньяком. Змасти бісквіт кремом і з'єднай обидві половинки. Зверху глазур'ю намалюй порційні ялинки, прикрась їх різнокольоровими кульками з кондитерської глазурі і посип цукровою пудрою.

Плитку шоколаду поламай на невеликі прямокутні шматочки і встав по колу в бісквітний торт у вигляді ялинкових стовбурів.

Постав торт на 2 години в холодильник. При подачі торт на Новий рік 2017 розріж на трикутні шматочки, щоб вийшли нарядні порційні ялинки.

Джерело