На умови в Дубенському хоспісі все частіше стали скаржитися як працівники, так і родичі пацієнтів. Тож, аби вивчити ситуацію, що склалася в закладі, заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко разом з начальником обласного управління охорони здоров’я Юрієм Осіпчуком відвідали Дубенщину.

Посадовці переконалися, що стара будівля потребує немалих коштів для ремонту. Також у приміщенні відсутній ліфт, який є необхідним для пересування лежачих хворих. А їх у закладі – переважна більшість.



pic

Вихід із ситуації посадовці бачать у переміщенні хоспісу в іншу будівлю – вільний поверх Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку. Будівля обладнана ліфтами та пандусом, а саме приміщення потребує значно менших капіталовкладень у ремонт.



pic

«Ми зараз працюємо над бюджетом на 2017 рік. Серед важливих критеріїв у формуванні головного фінансового документа - раціональне планування коштів. Ситуація, яка склалася в Дубенському хоспісі вимагає такого підходу. Хоспіс беззаперечно потребує фінансування та воно має бути доцільним», - зауважила заступник голови ОДА.



pic

Тож найближчим часом посадовці мають прийняти відповідне рішення.

У будь-якому випадку, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, персонал паліативного закладу скороченню не підлягатиме, адже це кваліфіковані фахівці, які мають необхідні навички та досвід.

Нагадаємо, відділення паліативної медицини на 35 ліжок (хоспіс) є структурним підрозділом Дубенського медичного коледжу. Переважна більшість пацієнтів – онкохворі. Хоспіс розміщується у колишньому приміщенні міжрайонного онкодиспансеру.



pic



pic



pic

Інформує пресс-служба Рівне нської ОДА.