Воїни-зв’язківці оперативного командування «Захід» влаштували для 150 вихованців рівненських шкіл та ліцеїв День відкритих дверей.

Захід, напередодні святкування 25-ї річниці Дня Збройних Сил України, було проведено в рамках військово-патріотичного виховання молоді з метою реклами військової служби за контрактом та орієнтації молоді у виборі майбутньої професії.

Присутні ознайомились з умовами проживання та харчування бійців, побачили озброєння та військову техніку, зокрема, новітні засоби зв’язку військової частини. Серед них - радіостанції «Харіс», які здатні забезпечувати зв'язок на відстань до 300 кілометрів.



pic

pic

Підлітки швидко адаптувалися у військовому колективі, активно вчилися збиранню – розбиранню стрілецької зброї, уявляли себе водіями бойової техніки. Деякі з них, після нетривалого тренування, опанували радіостанції малої дальності та змогли вийти в радіоефір.

Молодому поколінню розповіли про історію та сьогодення полку, воїни якого брали участь у низці миротворчих місій на території інших держав, а з перших днів війни з російсько-окупаційними військами захищають східні кордони України.



pic

Як зазначив заступник командира 55 окремого полку зв’язку по роботі з особовим складом підполковник Віктор Коліда, військовослужбовців строкової служби в їхній частині дуже мало, основу їхнього колективу складають саме контрактники, які щоразу доводять свою професійність на Сході України. «Нашим завданням є показати хлопцям та дівчатам Рівне нщини - що таке війська зв’язку та чому варто йти саме до нас. Вважаю, що мета досягнута, адже питань про те, як стати зв’язківцем та втупити до лав Збройних Сил України було чимало», - наголосив старший офіцер.

За матеріалами офіцера прес-служби МОУ в Рівне нській області підполковника Віктора Шубца.