Із початку року шахраї на Рівненщині поповнили свої кишені на понад 280 тисяч гривень. Вигадуючи все нові способи обману, мешканці краю продовжують виконувати всі вимоги аферистів, поповнюючи їхні кишені грошовими банкнотами.

Зокрема, протягом року до поліції надійшло дев’ятнадцять повідомлень від мешканців Рівне нської області щодо заволодіння коштами громадян, які начебто виграли автомобіль.

З’ясувалося, що на мобільний номер телефону надходить повідомлення, що саме цей абонент став переможцем у розіграші дороговартісної іномарки. Однак, для того, щоб підтвердити свою згоду на отримання авто або для його реєстрації, або ж для оформлення транспортного засобу потрібно перерахувати на вказаний рахунок певну суму грошей. До того ж, зазвичай, аби прискорити процедуру перерахунку грошей, аферисти вказують точну годину, до якої обов’язково потрібно перерахувати кошти, інакше вони втратять вигране авто.

Насправді, в усіх випадках, з якими звернулись мешканці області до поліції, орудували аферисти. Тож за всіма шахрайства фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до усіх, кому надійшло повідомлення щодо виграшу, бути обережними та обачними і не здійснювати жодних грошових операцій, не переконавшись у достовірності інформації. Слід пам’ятати просту життєву істину «безкоштовний сир буває лише в мишоловці».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.