Рівненською місцевою прокуратурою завершено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Рівненського району.

Встановлено, що останній у жовтні 2016 року незаконно проник до будинку жителя с. Грушвиця та, погрожуючи господарю ножем, відібрав усі гроші, які той мав – а це 120 грн.

Потерпілий намагався зупинити нападника, але був збитий з ніг. Кривдник за допомогою дерев’яної палиці наніс потерпілому близько 10 ударів по різних частинах тіла, після чого зник з місця вчинення злочину.

За процесуального керівництва Рівне нської місцевої прокуратури та завдяки оперативним і слідчим діям працівників поліції особу нападника було затримано «за гарячими слідами». Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя, та проникненням у житло).

Вирок суду обвинувачений очікує під вартою.

Санкція ч. 3 ст. 187 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

За матеріалами Рівне нської місцевої прокуратури