Урок мужності «Зростаймо патріотами» у Костополі провели одночасно для місцевих школярів і їх однолітків з Попаснянського району, що на Луганщині.

Захід відбувся у рамках реалізації Угоди про налагодження партнерських відносин та співпраці між Костопільською та Попаснянською райдержадміністраціями.

Він приурочений Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних Сил України.

Його учасники - представники влади, волонтери, військовослужбовці ОК «Захід», педагоги та бібліотекарі, учні та журналісти – хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя за Україну.

Начальник відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Захід» Олександр Савенко показав присутнім фото Луганщини, де відбувається неоголошена війна, а також світлини Попасної – міста, що пережило окупацію.

Луганські та рівненські діти вітали один одного, спілкувалися, ставили запитання та домовилися підтримувати дружні стосунки. А ще побажали віртуальну зустріч втілити в реальну.

Захід супроводжувався патріотичною піснею у виконанні Сергія Таргонія «Я не хочу гратись у війну» та авторською піснею Юрія Кравчука і Михайла Таргонія «Палав майдан».

Голова Костопільської райдержадміністрації Олександр Середа, звертаючись до представників Попаснянської РДА, військовослужбовців і школярів з Луганської області сказав, що наразі вирішується питання про приїзд у Костопіль дітей з Луганщини.