Клеванська громада довгий час уникала обговорень питання щодо створення об’єднаної територіальної громади.

До її складу, згідно перспективного плану, мають увійти Клеванська та Оржівська селищні ради, а також Жобринська сільська рада.

На цій території неподалік Рівного розташовано чимало підприємств, тому тут люди почуваються впевнено. До того ж Оржів у такому форматі пропонує центром громади зробити не Клевань, а Оржів. Тому процес утворення ОТГ свого часу відклали.

Та все ж в рамках проведення «Децентралізаційного марафону» консультанти проекту Пульс АМУ донесли присутнім важливість створення громади.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про фінансові зобов’язання громад, видатки, та повноваження. Нагадали присутнім про зобов’язання держави, і про субвенції – освітню, та охорони здоров’я. Їх усі громади отримують у повному обсязі.

Клеванський селищний голова Дмитро Жовтянський після зустрічі розповів чому люди вагалися з прийняттям рішення про об’єднання. Адже у Клевані є районна лікарня, тому жителі не впевненні чи зможуть її самостійно забезпечити. До того ж, люди не повністю поінформовані про децентралізацію.

Однак Клеванський селищний голова запевнив, на початку нового року вони розпочнуть перемовини з іншими радами, щодо об’єднання громади. Про це повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ