З проблемою наявності цвілі в будинку стикаються багато людей, і боротьба з нею стає для них вже звичною справою. Але ця стаття розкриє секрети, як побороти цвіль раз і назавжди.

Відбілювач

Настільки звичний для кожної господині засіб як білизняний відбілювач може знищити будь-який вид цвілі в будинку. Даною властивістю володіє гіпохлорит натрію, який може вбити цвіль і спори грибка. Відбілювач годиться для очищення плитки, скла, але деякі інші матеріали під його впливом можуть втратити колір.

Так само слід зазначити, що відбілювач може викликати роздратування шкіри руки слизової оболонки. Перед тим, як почати позбуватися від цвілі даними засобом потрібно забезпечити хорошу вентиляцію кімнати і неодмінно скористатися гумовими рукавичками. Уражену поверхню треба обробити сумішшю, що складається з відбілювача і води в пропорціях 1:10.

Оцет

Цей засіб знайдеться на будь-якій кухні і впорається з більшістю найбільш часто зустрічаних в будинку типів цвілі. Звичайно, столовий оцет має неприємний запах, зате він не виділяє шкідливих випарів, в порівнянні з відбілювачем. Щоб знищити цю проблему необхідно нанести оцет на уражену грибком поверхню за допомогою розпилювача або ганчірочки, а приблизно через годину промити поверхню водою і провітрити кімнату.

Антисептична грунтовка

Такий засіб, який знайдеться в кожному будівельному магазині, може допомогти не тільки впорається з грибком, але і не дати йому з'явиться в подальшому. Антисептична грунтовка дуже проста у використанні.

Перед тим як почати нанесення шару грунтовки, уражену область необхідно гарненько очистити. Наносити засіб треба на суху поверхню, користуючись звичайною малярською щіткою. Після того, як грунтовка повністю висохне стіни можна фарбувати або обклеювати.

Нашатирний спирт

Даний засіб, що зберігається в будь-якій домашній аптечці, теж широко застосовують для боротьби з цвіллю. Але мінус цього методу полягає в тому, що нашатирний спирт здатний впоратися з такою проблемою тільки на твердих непористих матеріалах.

Для того щоб знищити грибок за допомогою цього засобу слід розбавити спирт водою 1 до 1 і розпорошити суміш на заражену поверхню, а потім, через кілька годин, промити її водою.

Харчова сода

Харчова сода вбиває грибки і є натуральним і безпечним очищувачем. Для боротьби з цвіллю потрібно розчинити чайну ложку в склянці води і обприскати цим розчином заражену область. Содовий розчин краще змивати з поверхні не повністю, так як він абсолютно безпечний і запобіжить подальшому появу грибка.

Перекис водню

Перекис є ще одним відмінним засобом, що допомагає перемогти таку напасть як цвіль, так як вона має антибактеріальну та протигрибкову дію. Даний засіб можна використовувати на більшості матеріалів, але слід пам'ятати, що він також надає відбілюючий вплив, тому з тканинами і забарвлюють фактурами треба бути обережними.

Джерело