Ціни як і раніше, продовжують потихеньку рости, тому багатьом доводиться шукати, на чому можна заощадити. А економити можна майже у всіх областях, якщо Ви будете знати певні хитрощі, які і кінцевий результат не зроблять гірше, і гроші Ваші заощадять.

Щоб приготувати свій домашній пральний порошок, потрібно буде взяти господарське мило. Робити такого порошку відразу ми буде досить багато, тому беремо такого мила цілих 5 шматків! Все це мило Вам потрібно буде перетерти на тертці. Коли з цим завданням ви впораєтесь, то потрібно в отриману стружку всипати стільки ж соди. Можна брати просту, тобто харчову, або замінити її кальцинованою. Щоб в результаті порошок вийшов більш ароматним, потрібно додати туди ароматизатор. Найкраще для цього підійде будь-яке ефірне масло. 15 крапельок масла, цілком достатньо для такого обсягу домашнього порошку.



pic

Далі, мильну стружку з содою і маслом Ви просто перемішуєте, і можна готувати велику банку. Саме в неї і потрібно буде зсипати отриманий порошок. Чим такий порошок кращий? У ньому немає фосфатів та інших непотрібних речовин, він досить нешкідливий, а відпирає речі також добре. Банку, потрібно буде закрити, і зберігати її можна у ванній поруч з іншою побутовою хімією.

Що стосується застосування такого порошку, то засипають його не в відсік, а прямо в білизну, тобто безпосередньо в барабан. 3 ложечки такого порошку цілком вистачає на 4-х літровий барабан. Якщо він у Вас більше, або менше, то тут Ви вже самі зможете розрахувати його кількість виходячи з цієї норми. При пранні таким порошком, білизна виходить м'якою і свіжою, при цьому, якщо Ви додали ефірне масло, то речі матимуть легкий аромат.

Джерело