У рамках Всеукраїнської декади зайнятості для людей з інвалідністю фахівці обласного та Рівненського районного центрів зайнятості, а також управління соцзахисту РДА відвідали Клеванський госпіталь ветеранів війни.

Експерти розповіли про послуги служби зайнятості щодо пошуку роботи.

Так, нині для учасників АТО в службах зайнятості Рівне нщини впроваджуються нові сервіси роботи. Зокрема, для пришвидшення працевлаштування у Рівне нському міському центрі зайнятості створено центр онлайн-звязку, а в 9 базових центрах зайнятості – пункти, в яких за допомогою спеціалістів можна скласти відеорезюме і розмістити його на офіційному сайті служби зайнятості та в соціальній мережі Фейсбук. Також із допомогою онлайн-центру проводяться вебінари, онлайн-співбесіди з роботодавцями, дистанційне навчання.

Загалом служба зайнятості надає широкий спектр послуг для учасників АТО – пошук роботи, індивідуальні консультаційні та профорієнтаційні послуги, допомога в організації власної справи, підвищення кваліфікації тощо. Загалом з початку 2016 року через службу зайнятості на Рівне нщині працевлаштувалося півтисячі демобілізованих учасників АТО, серед яких 5 осіб з інвалідністю – з Гощанського, Демидівського та Дубровицького районів та міста Острог.

Нагадаємо, учасники АТО мають право бути працевлаштованими в рахунок 5-ти відсоткової квоти на підприємствах, організаціях та установах. Це передбачено змінами до Закону України щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників АТО.