У рамках робочого візиту відбулася зустріч представників Рівненської ОДА із французькими партнерами в галузі освіти.

У складі делегації посольства Франції в Україні Фабрис Пето, аташе з питань співробітництва в галузі французької мови та Сільвен Ріголлє, аташе з питань університетського і наукового співробітництва. Під час зустрічі обговорювали питання подальшої співпраці представників делегації з рівненськими освітніми закладами.

Зокрема, Рівне нського державного гуманітарного університету, Національного університету водного господарства та природокористування, Острозькою академією, а також обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Відрадно, що вищезазначені навчальні заклади беруть участь у спільних франко- українських проектах протягом багатьох років і плідно працюють із обласною організацією «Французький альянс». Окрема увага під час зустрічі була присвячена необхідності популяризації та проведення заходів із роз’яснення завдань і напрямів діяльності як вже впроваджених так і нових європейських програм. Зокрема, акцентували увагу на розширенні співпраці в літніх мовних таборах.

Було обговорено можливість започаткування нової форми координації та введення у проект не тільки волонтерів, а й студента-лектора у наше місто на тривалий період, що дасть змогу не тільки попрацювати із носієм мови, а й популяризувати культури.

Варто зазначити, що наша область вже досить тривалий час направлена на європейські стандарти. Вже понад 6% шкіл мають міжнародні відносини з різними країнами, але управління освіти намагатиметься зробити все, щоб ці показники піднялися до 10%.

«Країна іде шляхом децентралізації та реформ. Нам важлива міжнародна співпраця» ,- резюмувала Світлана Богатирчук-Кривко.



pic

Інформує пресс-служба Рівне нської ОДА.