Понад 25 мільйонів гривень отримали місцеві громади Рівненщини від власників нерухомого майна. За одинадцять місяців 2016 року місцеві бюджети Рівненської області отримали 25 млн. грн. від сплати податку на нерухоме майно, це в 2,2 рази (або на 13,4 млн. грн) більше проти аналогічного періоду минулого року.

"Збільшення надходжень з податку на нерухомість є результатом плідної співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців територіальних органів ГУ ДФС у області, які на належному рівні забезпечують інформування власників нерухомості про обов’язок сплати податку та його якісне адміністрування, - зазначив перший заступник начальника ГУ ДФС у Рівне нській області Анатолій Клячук – адже обсяги нарахувань цього податку залежать саме від рішень, прийнятих відповідними органами місцевого самоврядування".

Нагадаємо, що відповідно до норм Податкового кодексу України органам місцевого самоврядування надані повноваження щодо встановлення ставок податку (в межах граничних розмірів), їх диференціації, у тому числі  в залежності від розташування об’єкта оподаткування, його якісних характеристик, тощо, можливість надання пільг окремим категоріям платників.

Відповідні рішення повинні бути прийняті та оприлюднені до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, у якому діятимуть ці рішення. Зокрема, у 2016 році гранична ставка податку на нерухомість збільшилась з 2 до 3% мінімальної заробітної плати.

Інформує ГУ ДФС у Рівне нській області.