Не в кожного з нас під вікнами хлюпається море або розташовується чудовий сад з райськими птахами. Жвава магістраль і скупчення індустріально-бетонних монстрів - такий пейзаж, на який змушений щодня милуватися зі своїх вікон типовий міський житель. Тим часом, на думку психологів, вид з вікна накладає свій відбиток і на наше життя.

Вид з вікна - єдина річ, яку не змінить навіть самий досвідчений дизайнер, але якщо розташована впритул стіна сусіднього будинку, сміттєві баки та інші неапетитні речі псують настрій, дещо виправити все-таки можливо.

1. Спорудіть на вікні полички. Дане рішення допоможе не тільки поліпшити вид з вікна, але і з користю задіяти віконне простір, який у багатьох зазвичай пустує. Полиці краще зробити знімними, щоб вони згодом не заважали мити вікна. На них можна поставити різні статуетки або судини з прозорого кольорового скла.



pic



pic

2. Повісити фіранку з намистин. Від сумної картини за вікном вам допоможуть позбутися висять на тлі вікна магічні кристали з кришталю і дзеркала, а також штори з намистин і бісеру.



pic

pic

3. Замовити римську штору з принтом у вигляді гарного пейзажу. Сфотографуйте будь-який вподобаний вам пейзаж і насолоджуйтеся їм скільки душі завгодно.



pic

pic

4. Купити декоративні наклейки. На них бувають самі різні зображення - від Ейфелевої вежі до гамбургера. Головна перевага такого декору - легкість монтажу. Як тільки «вид з вікна» набридне, його легко змінити на новий.



pic

pic

5. Замовте вітражі. Останнім часом цей елемент декору був несправедливо забутий. Яскраві "картини" зі шматочків скла стали свого роду анахронізмом. На щастя, зараз дане мистецтво переживає новий підйом.



pic

pic

pic

6. Згадати шкільні уроки ботаніки і зайнятися озелененням підвіконня. Красиві рослини стануть чудовою альтернативою шторам, а заодно прикриють ненависний пейзаж за вікном.



pic

pic

pic

7. Повісити жалюзі.Найбільш естетично дивиляться дерев'яні, з горизонтальним напрямком рейок. Пам'ятайте: жалюзі підходять тільки для приміщень, що виходять на сонячну сторону, тому що навіть в максимально відкритому «повороті» значно знижують кількість світла.



pic

pic

pic

8. Хитрість, до якої часто змушені вдаватися мешканці перших поверхів, – це напівпрозорі наклейки на вікна, огороджувальні від неприємної картини зовні і приховують кімнату від сторонніх очей. Наклейки бувають як суцільними, так і окремими, тобто являють собою фігурні елементи, які наклеюються на скло довільно. Ця різновид декору легко знімається і дає широкий простір для творчості, але, як і ролетні штори, вони скорочують кількість природного світла.

pic