Вже незабаром ми святкуватимемо такі довгоочікувані свята, як Новий Рік та Різдво. Свята, які вчать нас вірити у дива та дарують неймовірний настрій. Цей настрій приносить нам набагато більше щастя та натхнення, ніж саме свято. І це відчуття приходить задовго до 31 грудня.

Багато хто вважає, що поринути у цю казкову атмосферу можна лише завдяки перегляду різдвяних фільмів. Я пропоную вам чудову альтернативу - "ТОП-10 КНИГ, ЯКІ ВАРТО ПРОЧИТАТИ ПЕРЕД РІЗДВОМ"🎄🎁🎉

1. Чарльз Діккенс "Різдвяна пісня в прозі"

Це історія-притча про переродження скнари і людиноненависника Скруджа, який за допомогою святих духів зміг знайти єдиний шлях до порятунку — робити добро людям. Автор звертає увагу заможних людей на несправедливість, яка панує у суспільстві, прагне достукатись до їхніх сердець та донести просту, але таку важливу істину: змінитись, творити добро та стати кращим ніколи не пізно, адже у Різдвняу ніч можливо абсолютно все!

2. Микола Гоголь "Вечори на хуторі біля Диканьки"

Сюжет цієї повісті розгортається в Україні, в селі Диканька. Головний герой історії – молодий коваль Вакула, закоханий в Оксану – доньку багатого козака Чуба. Події відбуваються в ніч перед Різдвом, коли сили світла й темряви зустрічаються разом, коли навколо панує атмосфера таємничості та чарівності. Ця історія сповнена зимовою казкою, чаклуванням, українськими традиціями та справжнім коханням.

3. Розамунд Пілчер "Зимове сонцестояння"

П’ять персонажів різного віку волею долі напередодні Різдва опиняються в одному будинку на півночі Шотландії. Чи чекає на них різдвяне диво? Може й ні. Але примирення, зцілення, надія та любов — без сумніву. Ця книга здатна зігріти у найсуворішу зиму, залишивши у душі гармонію, а на обличчі - посмішку.

4. Юстейн Гордер "Різдвяна містерія"

Головний герой книги, хлопчик на ім’я Йоаким, живе в Норвегії, де існує традиція купувати напередодні свята календарі, які називають різдвяними. Кожен день, починаючи з 1 грудня, діти або їхні батьки, відкривають маленьке віконце в календарі, за яким заховані шоколадки, фігурки або картинки. Так триває весь час очікування Різдва. Це чудова сімейна історія, яка нагадує про головні цінності в житті.

5. Сьюзан Войцеховски “Різдвяне диво містера Тумі”

Це справжнісінька новорічна казка про кохання, про дружбу, про пошук себе і, звичайно, про надію. Різьбяр по дереву Джонатан Тумі, втративши свою дружину і сина, не може знайти радості в житті. Занурившись у своє горе, він уникає контактів з людьми та займається своєю улюбленою справою – вирізає фігурки з дерева. Одного разу, до нього в двері постукали вдова і її маленький син, щоб попросити Тумі змайструвати для них різдвяні фігурки. Взявшись за замовлення, майстер і не підозрював, що станеться справжнє диво, яке назавжди переверне його життя.

6. Сара Едісон Аллен "Цукрова Королева"

Історія про Джозі Сірріні, яка мешкає в невеличкому містечку, доглядаючи за своєю мамою. Її основна розвага – закритися у себе в гардеробній та читати романи про кохання. Але життя дівчинки кардинально змінюється, коли в її схованці опиняється Делла Лі Баркер, яка просить у героїні допомоги в своїх романтичних справах. Ця книга сповнена містикою святковою атмосферою. Вона ніби пахне першим снігом та новорічним настроєм.

7. Річард Пол Еванс "Різдвяна скринька"

Ця історія нагадує нам про справжні сімейні цінності. Автор розповідає про молоду родину та їхній переїзд до старовинного будинку вдови Меріанн Паркін напередодні Різдва. Атмосфера сімейного тепла, затишку та святкових турбот подарує неймовірне відчуття щастя. Крім того, на вас чекає таємниця, яку приховує місіс Паркін.

8. Донна Ванлір "Різдвяні туфлі"

Завжди необхідно піклуватися про своїх рідних – ось про що нагадує нам ця книга. Дорослий успішний юрист-кар’єрист з усіма своїми можливостями думає лише про роботу, забуваючи про дружину і доньку. А маленький восьмирічний хлопчик купує своїй, хворій на рак мамі, туфлі. Їхні долі переплітаються, і кожен отримує потрібну йому допомогу. Книга вчить нас любити і віддавати частинку себе іншим людям.

9. Шерон Оуенс "Чайна на Малберрі-стріт"

Долі героїв цієї неймовірної різдвяної історії химерним чином переплітаються і сходяться в дивовижному місці, повному загадок і чудес, - у чайній на Малберрі-стріт, де подають чудові десерти, і де одного разу, абсолютно несподівано, можна зустріти свою долю. Зворушлива і дуже смішна книга, в якій романтика і мрія йдуть пліч-о-пліч, допоможе вам провести з користю довгі зимові вечори, а вишуканий вишневий чізкейк, рецепт якого ви знайдете у кінці книги, стане приємним доповненням до святкового чаювання.

10. Джон Грішем "Різдво з невдахами"

Якщо ви полюбляєте різдвяні комедії, ця книга саме для вас. У ній розкривається метушня людей перед святами – стільки усього треба зробити: купити подарунки, спланувати святковий вечір, прикрасити будинок. У цій кумедній історії автор висміює традиції святкування новорічних свят, але після прочитання "Різдва з невдахами" відразу згадуються ті емоції, які охоплюють нас перед Новим Роком, і відразу ж з'являється святковий настрій.

Отож, влаштовуйтеся зручніше, заварюйте чай, вкривайтесь ковдрою та беріть до рук книгу, що подарує вам казку, якої нам так бракує у реальному житті!🎄❄🎅

✍✍✍

Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Вікторії Фетцової.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Деталі проекту