Селяни бідкаються - через відсутність короткого маршруту їм доводиться марно долати щодня близько 30-ти кілометрів і витрачати зайві кошти. Але добитися повернення зручного маршруту не можуть - через погану дорогу.

Село Гориньград знаходиться за 15 кілометрів від Рівного, проте щоб дістатися місцевим мешканцям до обласного центру необхідно об'їжджати чи не утричі більше. Людей це не влаштовує.

Теперішній маршрут з Другого Гориньграда до Рівного створює масу незручностей як для для місцевих жителів так і для мешканців окружних сіл. Вони жаліються, що тепер необхідно затратити більше часу, коштів та нервів щоб дістатися на роботу чи в місто на ринок, а восени до вже звичних проблем додадуться й нові.

Колись до села ходила пряма маршрутка. Допоки її власнику погана дорога не відбила бажання заробляти на горинградцях. з цієї ж причини не беруться за маршрут і нові підприємці, кажуть, жоден бус не витримає такого знущання. Та ще й чіткої схеми проїзду до села немає. Місцева влада людей заспокоює, каже зверху почули про їх проблему.

Втім селяни переживають, що і створені чиновниками схеми заїзду до села наврядчи допоможуть. Люди сумніваються що знайдуться такі перевізники які з доброї волі будуть гробити власні автівки на старій побитій дорозі.