Вчора, 12 грудня, в батальйоні охорони та обслуговування оперативного командування «Захід» відбувся День відкритих дверей для учнів одинадцятих класів місцевих шкіл.

Як зазначив заступник командира військової частини по роботі з особовим складом майор Сергій Ілюшин, приємно, що молодь прибула до нас саме в День Сухопутних військ. Нам, як представникам найчисельнішого та одного з наймогутніших видів Збройних Сил маємо чим пишатися.



pic

"Левову частку батальйону складають військовослужбовці служби за контрактом, майже всі вони є учасниками антитерористичної операції. Зважаючи досвід та специфіку завдань їм і зараз довіряють найвідповідальніші завдання на сході України", - наголосив офіцер.



pic

Протягом декількох годин школярі змогли ознайомитись з розпорядком військової частини, умовами проходження військової служби, особливостями різних підрозділів, їх озброєнням та військовою технікою. В рамках заходу військово-патріотичного виховання, відбувся круглий стіл з обговоренням найбільш актуальних питань щодо досягнень українського війська, переходу на контрактну основу, всебічного забезпечення воїнів. На питання педагогів та учнів відповідали офіцери, сержанти та солдати, які мають досвід АТО. Також перед присутніми виступили строковики, які призивались до лав Збройних Сил України з Донецької та луганської областей, а зараз планують підписати контракт.



pic

Іформує офіцер прес-служби Міністерства оборони України в Рівне нській області Віктор Шубец.