Сьогодні, 14 грудня, в нашій країні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Ядерну стихію 30 років тому разом із багатьма іншими приборкували і працівники органів внутрішніх справ Рівненщини.

У боротьбі із ядерною стихією із перших хвилин встали сотні тисяч людей, серед яких були і представники органів внутрішніх справ. На сьогодні в поліції Рівне нщини четверо ліквідаторів продовжують нести службу, а 380 — перебувають на заслуженому відпочинку. Вони не зі слів знають про той квітневий день 1986-го року. Служба в надскладних умовах стала випробуванням на мужність і моральну зрілість. Ціною власного здоров’я та життя ліквідатори перемогли атомне лихо.

Саме ліквідатори у перші дні, місяці змогли локалізувати зруйнований реактор, заховавши його в бетонний «Саркофаг». Майже півроку тривав цей жертовний акт «ліквідаторів». Саме так назвали в народі героїв, які на очах у всього світу здійснили свій колективний подвиг.

Поліцейські Рівне нщини глибоко вдячні усім ліквідаторам та своїм колегам зокрема, які проявили героїзм, самовідданість та мужність під час ліквідації техногенної катастрофи, і зробили все можливе, аби не допустити тяжких наслідків для людства.

Пам’ять про тих, кого немає вже поруч із нами, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблих правоохоронців. Повідомляє пресс-служба ГУ НП в Рівне нській області.

pic

pic

pic