18 грудня у трьох ОТГ відбулися перші вибори голови та депутатів. Вибори відбувались у Деражненській громаді, Костопільського району, у Млинівській та Острожецькій – Млинівського району. За перебігом виборчого процесу спостерігали громадські активісти ОПОРИ, представники політичних сил.

За попередніми даними у Деражненській громаді на посаду голови Деражненської об’єднаної територіальної громади перемогу здобув Олександр Пустовіт, голова Костопільської районної організації партії “БПП “Солідарність” у Рівне нській області. Найближчого конкурента він випередив на 264 голоси. До обрання на дану посаду - Олександр Пустовіт працював головним лікарем Деражненської ЦРЛ.

Головою Острожецької об’єднаної територіальної громади став Тарас Гордійчук , висуванець від ВО “Батьківщина”. Свого суперника діючого голову Острожецької селищної ради Олега Пархомея він випередив лише на 93 голоси. У цій громаді було лише два кандидати на посаду голови. В результаті маємо такі цифри - Тарас Гордійчук 1448 голосів, Олег Пархомей 1355 голосів.

У Млинівській громаді було 8 кандидатів на посаду голови громади. Найбільшу підтримку виборців отримав підприємець Валерій Левицький. Його підтримали понад 2600 виборців. Друге місце посів Тарас Чегернюк.

Повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ