Мер Рівного Володимир Хомко поки відмовляється коментувати наміри президента НК «Верес» Олексія Хахльова побудувати ще одне поле із натуральною травою поруч зі стадіоном «Авангард».

«Я виконаю свої обіцянки і в наступному році ми розпочнемо реконструкцію «Авангарду». Я ще не зустрічався з Хахльовим, але скоро думаю ми поговоримо про це. Очевидно, що Хахльов будувати нічого не буде, він може прийти попросити грошей. Проте ми повинні узгодити наші дії, тому зараз не хочу критикувати його і коментувати. Скажу точно лише одне – гроші на реконструкцію «Авангарду» вже є на окремому рахунку»,- каже Хомко.

Зауважимо, що нещодавно Олесій Хахльов заявив про те, що для участі в Прем’єр лізі народному клубу необхідне поле з натуральним покриттям, в іншому випадку команді доведеться грати за межами Рівного. Відтак, поки будуть реконструювати «Авангард» поруч можна побувати поле і облаштувати споруди для 4-5 тисяч відвідувачів.

«Якщо не красти, то 120 мільйонів, які будуть виділятися міською радою на реконструкцію «Авангарду», буде достатньо, щоб побудувати це поле. Окрім того ми вже підписали договір про будівництво поля зі штучним покриттям по програмі «Хет-трик» від УЄФА. Наші проектанти розглядають можливість положення обох полів»,- каже Хахльов.

Зауважимо, що мова йде про так зване гареве поле, що по вулиці Замковій. В управлінні капітального будівництва Рівне нської міської ради нам підтвердили, що їхні спеціалісти розглядали варіант облаштування там двох полів.

«Проектантів ще немає, жодних коштів не виділялося поки. Хоча, ми «прикидки» робили і за нашими замірами для облаштування двох полів місця - впритул. Хоча потрібно, щоб свої заміри зробили проектанти»,- зазначив начальник УКБ Сергій Кушнірук.

Вірогідно, що проектом буде займатися львівська компанія «АРТПРОСТІР», яка нині працює над проектом реконструкції «Авангарду».

«Ми зараз пропрацьовуємо варіант посадки типового проекту поля. Якщо нічого для нашої ділянки не знайдемо, будемо робити свій варіант. Як це буде юридично оформлено ще не вирішено. Можливо зведення цього об’єкту буде включено у загальний проект реконструкції «Авангарду», можливо окремо. Зараз я не можу дати остаточної відповіді. Ще перед нами не поставили чіткого завдання»,- каже керівник «Артпростору» Михайло Білик.

Проте зауважує, що вони мають намір здати в один термін обидва проекти – «Аванграду» та запасного поля. А це має статися, за попередньою інформацією, в середині лютого.

Наголосимо також, що за планами Олексія Хахльова поле із частковими надбудовами має бути здане в експлуатацію до вересня 2017-го року. А як запасний варіант, і більш реальний, до кінця наступного року.

«В разі виходу команди в Прем’єр лігу ми розглядаємо варіант проведення першого кола чемпіонату на виїзді. І проведення домашніх матчів на стадіоні в Тернополі, Луцьку, або в Києві на стадіоні ім. Баннікова»,- каже Хахльов.

Зауважимо, що в листопаді був підписаний тристоронній договір між Федерацією футболу України, Рівне нською обласною федерацією футболу та міською радою щодо реалізації проекту міні-стадіну, будівництво якого фінансує УЄФА. Для цього передбачено 300 тисяч євро. Зі своєї сторони підоснову для покриття поля мають зробити за кошти міської скарбнички. Після всіх робіт об’єкт передадуть на баланс міста.

Джерело: erve.ua