Польське консульство у Львові видало півмільйона документів, що дають право в’їзду до Польщі та інших країн Шенґенської зони за 2016 рік, передає ((http://www.unn.com.ua/uk/news/1629265-za-rik-u-lvovi-vidali-pivmilyona-polskikh-viz)(УНН.))

Зазначається, що 500 тис. віз, виданих у Львові, є абсолютним рекордом. До цього часу жодне польське консульство не видало стільки віз протягом одного року.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові В’єслав Мазур урочисто вручив 500-тисячну візу мешканцеві Львова. Львів’янин отримав 5-річну шенґенську візу та символічний подарунок з нагоди Різдва.

Рекордна кількість віз, як написано в повідомленні розповсюдженому консульством, є результатом оптимізації праці цієї установи та інтенсивної праці консулів і інших працівників.

Для порівняння, минулого року консульство видало дещо понад 380 тис. віз.

Нагадаємо, рішення щодо лібералізації безвізового режиму для України очікується навесні 2017 року.

Згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС — так званого механізму призупинення, який був підтриманий 15 грудня. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.