Повернути підрозділи Нацгвардії в північні райони Рівненщини міністра МВС Арсена Авакова просить голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. Відповідного листа керівник області відправив 20 грудня, передає кореспондент ((http://www.unn.com.ua/uk/news/1629249-kerivnik-rivnenschini-prosit-a-avakova-vvesti-natsgvardiyu-v-burshtinovi-rayoni)(УНН)).

“До законодавчого врегулювання питання видобутку бурштину дуже важливо призупинити його нелегальний видобуток, і як наслідок, зменшити криміногенну напругу в регіоні”, — пояснив своє рішення О.Муляренко.

Він додав, що звернення до міністра МВС обговорювалося на нараді з керівниками районів, де зосереджені поклади бурштину. Експерти не виключають, що рішення попросити ввести Нацгвардію — реакція керівництва області на відео, які оприлюднили рівненські мас-медіа з незаконних місць видобутку бурштину.

У зйомці за 16 грудня зафіксовано стихійне видобування бурштину поблизу селища Клесів Сарненського району.

Як повідомляв УНН, попередній керівник Рівне нськоі області Віталій Чугунніков у березні 2016 року просив Арсена Авакова ввести Нацгвардію в бурштинові райони. Після цього в область направили кілька спецпідрозділів і створили в райцентрі Сарни оперативний штаб.

pic