Епопея із львівським сміттям у Рівному продовжується. Щоправда, вирішувати проблему,везення твердих побутових відходів зі Львову на територію Рівненської області. А разом з тим і звернутися до мера Львова Андрія Садового, Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури України з цього приводу. схоже, чиновники та депутати не поспішрають.

Так, на початку засідання сесії міськради депутат Олег Карпяк запропонував внести до порядку денного сесії проект рішення щодо припинення вивезення твердих побутових відходів зі Львову на територію Рівне нської області. А разом з тим і звернутися до мера Львова Андрія Садового, Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури України з цього приводу. схоже, чиновники та депутати не поспішрають. !!br0ken!!

Щоправда, під час голосування колеги не підтримали таку пропозицію. За це проголосувало лише 21 міський обранець. Цих голосів не вистачило, щоб проект рішення включити до порядку денного. Дехто висловив думку, що цей проект рішення не винесе проблему та не вплине на ситуацію навіть якщо його прийняти.

Такий же проект рішення хочуть прийняти й обласні депутати. Його запропонував на розгляд Олексій Бучинський.

Тим часом на сайті Рівне нської міськради оприлюднений ще один проект рішення, який ініціював депутат міськради Святослав Євтушенко.

Ним пропонується вирішити проблему більш глобально - заборонити проведення будь-яких операцій із відходами (завезення, захоронення, зберігання, складування тощо), що утворилися за межами Рівного та Рівне нського району, на території Рівне нського полігону твердих побутових відходів. Чи підтримають його депутати — стане відомо вже під час одного з найближчих засідань сесії.

Нагадаємо, раніше рівняни розповідали, що бачили, як львівське сміття регулярно зранку та ввечері завозять на місцевий полігон побутових відходів. Згодом зясувалося, що для цього придумали цілу схему та непотріб зі Львова на рівненський полігон може потрапляти ну майже законним шляхом. Перевізники багатотонажними фурами привозять його у Рівне . Вже тут перевантажують на “Зіли” та “Камази”. Їх подають у перелік автомобілів, якими перевозять, начебто, власне сміття. Купують спеціальні талони на захоронення відходів та без перешкод вивантажують львівське сміття на території рівненського сміттєзвалища. Чиновники та комунальники це заперечують, хоча й визнають, що не перевіряють відходи, які привозять приватні підприємці, мовляв, тож не копатися у смітті.

Знайшли львівські відходи й у Дубенському, в Млинівському та у Сарненському районі на Рівне нщині . Адже за півроку, що минули після трагічного випадку на Грибовицькому полігоні, коли під завалами сміття загинули люди, відходи зі Львова вже встигли побувати майже в половині областей. Так, сліди львівського сміття виявляли у Київській, Дніпропетровській, Чернігівській, Вінницькій, Миколаївській, Сумській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській областях і в Чорнобильській зоні.