22 грудня на території «Міжнародного аеропорту Рівне» рятувальники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області спільно екстреними службами обласного центру провели тактико-спеціальне навчання з гасіння повітряного судна. На заході були присутні заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, начальник ГУ ДСНС генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук, а також керівники міських і районних пожежно-рятувальних підрозділів.

Навчання проходило за двома окремими сценаріями. У першому випадку за тактичним задумом, внаслідок технічних несправностей при посадці на злітну смугу загорівся двигун літака. В повітряному судні перебувало 50 пасажирів, п’ятеро з яких травмовані. Адміністація аеропорту за номером «101» повідомляє про надзвичайну пригоду пожежно-рятувальну службу та силами пожежної охорони об’єкту проводить евакуацію потерпілих пасажирів з літака. Тим часом, за лічені хвилини до місця пожежі прибувають перші відділення рятувальників. Бійці ДСНС оперативно подали на гасіння двигуна та охолодження баків з пальним літака повітряно-пінний і водяний стволи. Ще за кілька хвилин на місце пожежі прибувають правоохоронці, медики та аварійні служби області. Для керування роботами по ліквідації пожежі та евакуації пасажирів створюється штаб з пожежогасіння. Потерпілих громадян в екстреному порядку медичними бригадами доправляють до лікувальних закладів Рівного. Інших пасажирів літака вогнеборці евакуйовують з місця пожежі на безпечну відстань. За 10 хвилин умовну пожежу було успішно ліквідовано. У навчаннях взяло участь більше 40 рятувальників ДСНС та працівників екстрених служб і було задіяно 10 одиниць пожежно-рятувальної, спеціальної та допоміжної техніки.

Друга ввідна відпрацьовувалася в центральному корпусі аеропорту. За тактичним задумом, в терміналі було виявлено вибухонебезпечний предмет. Підрозділами ДСНС із залу очікування аеропорту спільно з адміністрацією була проведена негайна евакуація громадян, що очікували на свої рейси та обслуговуючого персоналу об’єкту. Місце знахідки оточили правоохоронці, а вибухотехніки після ретельного огляду даного предмету вивезли його у спеціально відведене місце.

Підбиваючи підсумки тактико-спеціальних навчань, начальник Головного управління ДСНС у Рівне нській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук подякував усім задіяним службам за оперативні та високо професійні дії. «В цілому мета навчань була досягнута – рятувальники удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з аварійними службами під час ліквідації надзвичайної ситуації подібного типу», - відмітив Сергій Крук.

По завершенню навчань очільник Служби порятунку Рівне нщини вручив співробітникам аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області старшому прапорщику служби цивільного захисту Олександру Кечу та прапорщику служби цивільного захисту Івану Ільченку нагрудні знаки ДСНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації». Як йдеться в наказі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, нагороди рівненські рятувальники отримали за сумлінне виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність, сміливі і рішучі дії під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та надання допомоги постраждалому населенню.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

Про це повідомоляє прес-служба ДСНС в Рівне нській області.