Що приготувати на Новий 2017 рік Півня? Адже так хочеться порадувати дітей симпатичним солодким і яскравим символом року і навіть багатьох дорослих, які зі свого дитинства пам'ятають, що таке льодяник півник на паличці.

Інгредієнти: 1 склянка цукру, 10 г ванільного цукру, 0,5 ч. ложки лимонного соку (або лимонної кислоти на кінчик ножа), 1 ч. ложка олії.



льодяники півники

Рецепт приготування домашніх льодяників на паличці:

- Перед тим як зробити домашні льодяники на паличці, необхідно підготувати форму для льодяників. Гарненько помий, висуши металеву форму і змасти її олією, тоді льодяники на паличці не приставатимуть і легко діставатимуться з форми після застигання. Якщо ти використовуєш силіконові формочки, їх теж можна змастити олією.

- Форму для льодяників на паличці збери і закріпи скобами.

- У каструлі з товстим дном змішай цукор із ванільним цукром і лимонним соком і постав на повільний вогонь. Лимонний сік або кислота не дасть цукру кристалізуватися.

- Дочекайся, щоб цукор розтопився на вогні, перемішай і готуй карамель 3-5 хвилин. Чим довше протримаєш цукор на вогні, тим більш насичений і гіркуватий смак отримаєш у льодяниках півниках.

- Гарячу карамель акуратно і швидко розлий у форми для льодяників. Встроми у кожну формочку дерев'яну шпажку. Май на увазі, що карамель швидко застигає. У цьому випадку її можна знову нагріти.

- Залиш форми до повного застигання карамелі, в залежності від розмірів, на 5-10 хвилин.

- Потім відкрий форму і витягни півники льодяники на паличці. Святковий десерт на рік Півня готовий!

Джерело