Новий Рік одне із найочікуваніших свят у році. І кожна країна має свої традиції святкування та навіть дата святкування може бути різна.

Новий Рік в Китаї

в Китаї він називається Святом Весни і відзначається в період між 21 січня і 21 лютого, тоді коли місяць завершує свій повний цикл, і настає молодик. Урочистості тут тривають 15 днів і закінчуються Святом ліхтарів. У заходах беруть участь і дорослі, і діти. З самого ранку люди прибираються в будинку, оскільки вважають, що чистота - це не місце для злих духів. На вулицях в цей час рябить в очах від яскравих святкових вогнів.

pic Ввечері люди збираються в тісному сімейному колі на вечерю, де дарують здебільшого не подарунки, а червоні конвертики з грошима. Навіть дітям і колегам по роботі прийнято підносити такі презенти. Коли стемніє, люди виходять на вулицю, щоб запускати святкові феєрверки. Жителі цієї країни вірять в древню легенду про страшне чудовисько Нянь, яке приходило під Новий рік, щоб з'їсти у людей всю худобу, припаси і зерно, а іноді і дітей. Одного разу люди побачили, як Нянь злякався дитини, одягненого в червоний одяг. І відтоді в це свято прийнято одягати червоне святкове вбрання та розвішувати біля своїх осель червоні ліхтарики, щоб відлякати звіра.

Новий Рік в Індії

pic В Індії дане свято називається Дівалі, або Фестиваль Вогнів. Відзначають його в кінці жовтня або початку листопада. В цей день на вулицях індійських міст всі будинки і статуї богів і тварин прикрашені яскравими квітами, вогнями, ліхтариками та запаленими свічками.

У цей день тут прийнято дарувати всім цікаві подарунки. Гостинці для дітей кладуть на особливий, призначений для цього, піднос, а потім підводять їх до нього із закритими очима. Увечері, коли стемніє, люди виходять на вулицю, щоб запускати святкові феєрверки та петарди.

Новий Рік в Японії

pic В Японії існує традиція збиратися всім разом і грати в ігри: ханецукі, настільна гра з фішками сугороку, УТА-Гарут та інші. На вулицях у свято багатолюдно. У крамницях повно новорічних сувенірів: Хама (стріли, що відганяють від будинку злих духів), кумаде (бамбукові граблі на зразок ведмежої лапи), такарабуне (кораблики з рисом для удачі).

Як правило, в свято дітям тут, також як і в Китаї, дарують не гостинці, а гроші, покладені в спеціальний конвертик, званий потібукуро.

Новий Рік у Франції

pic У Франції до дітей приходить не Дід Мороз, а дідок Пер Ноель в шубі, червоному ковпаку і дерев'яних черевиках. Пересувається він на ослику. Діти вірять, що Пер Ноель забирається в димохід і кладе їм гостинці в спеціально приготовлене для цього взуття перед каміном.

Дорослі в цей день танцюють у червоних ковпаках, дуріють, веселяться, жартують, обсипають один одного конфетті.

Новий Рік в Італії



pic У цій країні святкування починається 6 січня. Напередодні свята дітлахи підвішують панчохи біля каміна. Вони сподіваються отримати багато смачних і чудових гостинців. Тільки дарує їх тут не Дід Мороз, а добра і лагідна фея на ім'я Бефана. Діти вірять, що вона прилітає на мітлі вночі, відкриває всі двері в будинку особливим золотим ключиком і наповнює їх панчохи всілякими подарунками. Бефана любить слухняних і вихованих діточок. Той, хто цілий рік лише пустував і пустував, отримає в нагороду тільки чорний вуглик і жменьку попелу.

Італійці під бій годинника викидають з дому старі і непотрібні речі, позбавляючись, таким чином, від проблем старого року. Вони вірять, що нові предмети, придбані натомість викинутих, принесуть їм успіх і щастя. Тут, як і в багатьох країнах, напередодні свята люди дарують один одному подарунки. На столі в цей день у кожній родині обов'язково присутні сочевиця, горіхи і виноград. Для того щоб удача супроводжувала у всіх справах цілий рік, потрібно обов'язково їх з'їсти.

Новий Рік в Англії

В Англії у свято Нового Року будинки прикрашають не тільки ялинками, але і гілочками омели. Їх розвішують всюди, навіть на лампи і люстри. Вінком з омели прикрашають і вхідні двері. Вважається, що ця рослина приносить у дім щастя і охороняє його мешканців від хвороб.

pic

Новий Рік в Ірландії

В Ірландії це свято вважається не тільки сімейним. Напередодні Нового Року двері всіх будинків відкриваються навстіж. У будь-який з них може увійти кожен бажаючий і приєднатися до торжества. Гостя обов'язково посадять на найпочесніше місце, поставлять перед ним кращі ласощі та будуть вимовляти тости за «Мир у всьому світі!».

Після багатого застілля всі вирушають гуляти на вулицю. До пів на дванадцяту ірландці збираються на центральній площі міста, на якій стоїть велика ялинка. Починається справжні веселощі з піснями, танцями, жартами.

Новий Рік на Кубі

pic Тут в цей день прикрашають хвойне дерево араукарію або навіть просто пальму. Замість шампанського люди п'ють ром, розбавляючи його соком апельсина, лікером і додаючи лід. На Кубі існує цікава традиція напередодні святкування наповнювати водою всі відра, глечики та тази в будинку. Опівночі цю воду виливають з вікон. Вважається, що таким чином люди захищають свій будинок від негараздів і нещасть. Поки годинник не встиг пробити 12, кожен повинен обов'язково встигнути з'їсти дванадцять виноградин і загадати бажання. Тоді можна бути впевненим у тому, що весь рік будуть супроводжувати удача, мир та процвітання. Свій Дід Мороз тут теж є. Тільки він не один. Їх на Кубі цілих три: Вальтасар, Гаспар і Мельхіор.

Новий Рік в Австралії

pic Австралійці відзначають це свято одними з перших на планеті. Святкування тут, як правило, проходить під відкритим небом. Пляжні вечірки, гучні пісні, веселі танці, фантастичні феєрверки, музичні фестивалі за участю світових зірок: все це можна побачити в Мельбурні та Сіднеї напередодні Нового року. Санта Клаус в червоному ковпаку і штанях на дошці для серфінгу на пляжі. Побачити це можна тільки в Австралії.

http://faqukr.ru/